Slimmer BHV alarmeren met beschikbaarheid per locatie

Wie is er beschikbaar? Een belangrijke vraag als je BHV’ers of hulpverleners oproept. Vooral voor BHV geldt dat je collega’s wil oproepen die op de locatie van het incident zijn. Een collega die een dagje thuis werkt of op vakantie is, hoeft niet opgeroepen te worden. BHV alarmeren op basis van beschikbaarheid is dan ook een basisvereiste voor goede alarmering.

Steeds vaker hebben mensen geen vaste werkplaats. Gevolg hiervan is medewerkers op verschillende locaties werken. Dat geldt ook voor BHV’ers. Voor een incident in Apeldoorn wil je immers niet je collega’s in Tilburg alarmeren. Met iTel Alert maak je eenvoudig meerdere locaties aan in de app. Het systeem houdt per locatie bij wie beschikbaar is. Wordt bij een incident de BHV gealarmeerd? Dan worden alleen mensen opgeroepen die voor de betreffende locatie beschikbaar zijn. Door de BHV te alarmeren op basis van beschikbaarheid zorg je voor effectievere alarmering en verhoog je de veiligheid. Daarbij bespaar je ergernis door onnodige alarmoproepen. Dat noemen we bij OrcaGroup #slimmeralarmeren!

Natuurlijk is het belangrijk dat de hulpverlening ná de alarmering goed verloopt. Daarvoor is het belangrijk dat een BHV’er de omgeving kent waarin hij hulp moet bieden. Zorg dus dat BHV’er voldoende bekend zijn met de gebouwen en terreinen waar ze actief zijn. Hou hier bijvoorbeeld rekening mee bij het opleiden van de BHV’ers.

Wil je meer weten over iTel Alert of deze specifieke functie? Neem dan contact op met Erik Janssen (erik.janssen@orcagroup.com)

iTel Alert zorgt op nog veel meer manier dat er zo snel mogelijk hulp en ondersteuning is bij een incident. Een mooi voorbeeld hiervan is onze samenwerking met het Rode Kruis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *