Stil alarm

Een gebouw rustig, gestructureerd en zonder enige vorm van paniek ontruimen. Dat lukt met een stil alarm en voldoende goed opgeleide medewerkers die precies weten wat ze moeten doen. Geen paniek, geen chaos, maar wel doeltreffende actie. De beschikbare (BHV) medewerkers worden op een stille manier gealarmeerd om zo alle aanwezigen rustig en kalm in veiligheid te brengen.

Voordelen iTel Alert

  Activeer snel het juiste scenario’s
  App als mobiele meldkamer
  Beschikbaarheidsmonitor
  Koppeling met piepersysteem mogelijk

Geen toeters en bellen, maar gestructureerd actief handelen; Stil Alarmeren

Een belangrijke reden om voor een stil alarm te kiezen, is het voorkomen van paniek. Dit is vooral het geval in gebouwen die worden gebruikt om mensen op te vangen, te verzorgen of te verplegen. Ziekenhuizen, gehandicaptenzorg of een gevangenis zijn locaties waar vaak wordt gekozen voor een stil alarm. Paniek voorkomen is dan belangrijk. Een stil alarm helpt om direct in actie te komen en de aanwezigen snel en adequaat te begeleiden naar de aangewezen, veilige plek.

Bij een incident start je een scenario met de iTel Alert app of via het op-maat-gemaakt Quick Start scherm. Alle aanwezige BHV’ers worden direct stil gealarmeerd, ook als hun telefoon in de stiltestand staat. In het bericht zien ontvangers wat er aan de hand is, de locatie en het handelingsperspectief. Naast een pushbericht op de BHV app kan een sms- en spraakbericht worden toegevoegd. 

Vervolgens laat elke medewerker weten of hij of zij in actie komt. De coördinator kan via het dashboard of de mobiele app volgen of er voldoende BHV’ers reageren. Het is ook altijd mogelijk om het incident op te schalen, waardoor nog meer BHV’ers worden opgeroepen.

Via de uitgebreide rapportage functie van iTel Alert kan het incident achteraf worden geëvalueerd. De rapportage kan ook automatisch verstuurd worden naar bijvoorbeeld de directie, ARBO inspecties, CMT of HR.

Ontdek alle functionaliteiten van iTel Alert

Functionaliteiten

Klantervaringen

Geofence van itel alert

Veel mensen zijn minder dan 40 uur per week aanwezig, dat geldt ook voor BHV’ers. Een BHV’er die niet aanwezig is, hoeft ook niet gealarmeerd te worden. Daarom registreert de iTel Alert app automatisch of je aanwezig bent. Daarnaast kunnen medewerkers via de app handmatig hun beschikbaarheid instellen. Als BHV-coördinator of teamleider kun je in de app of op de aanwezigheidsmonitor altijd zien hoeveel medewerkers aanwezig zijn per locatie.