Functionaliteiten

Voor elk incident geldt dat je snel moet handelen om de schade te beperken. Of het nu gaat om een storing die ervoor zorgt dat de productie stopt, agressie die mogelijk escaleert of een groot ongeval met veel slachtoffers. Met het iTel Alert alarmeringssysteem informeer je de juiste mensen met één druk op de knop. Simpel, snel en betrouwbaar. 

De belangrijkste functionaliteiten staan hieronder vermeld. Mocht je iets missen, wees welkom om contact met ons op te nemen. Grote kans dat wat jij wil wel mogelijk is met iTel Alert.

Alarmeren

Op het moment van melding van een incident start de dienstdoende medewerker de alarmoproep. Dat kan via de mobiele iTel Alert app of via het Quick Start Scherm in de web applicatie. De hulpverleners worden genotificeerd over het incident via sms, push, e-mail en spraakberichten.

Scenario’s

Per type incident kan je een scenario aanmaken en bepalen wie op welke manier wordt opgeroepen. Een scenario start je snel via het Quick Start scherm, telefonisch, in de mobiele app of automatisch door een koppeling met externe soft- of hardware.

Quick Start Scherm

Met het Quick Start scherm kun je in een handomdraai alarmeren via op maat geconfigureerde buttons. Met dit slimme startscherm alarmeert de receptionist/beveiliger gelijktijdig en snel de beschikbare BHV’ers en/of andere hulpverleners. De juiste informatie over het incident en de locatie worden meegestuurd.

iTel Alert mobiele app

Een medewerker heeft de mogelijkheid om via de mobiele app van iTel Alert een alarmoproep te starten. In de applicatie is tevens de respons te zien, zodat direct duidelijk is welke beschikbare medewerkers gaan handelen. De app is beschikbaar voor iOS en Android. 

  • Portofoon functie
    Dankzij deze functionaliteit kan het team met elkaar blijven communiceren tijdens een noodgeval. Je kan zien wie er live mee luisteren. De portofoon functie werkt via WiFi en mobiele netwerk. Communiceren kan dus altijd en overal.

Monitoren

Na het starten van de juiste alarmoproep kan de desbetreffende medewerker van de receptie, beveiliging, meldkamer of BHV organisatie de opvolging realtime monitoren. Dat is belangrijk om te kunnen anticiperen op de incidentopvolging door de hulpverleners. Snel schakelen ten einde de gevolgschade te beperken.

Realtime responsoverzicht

De coördinator ziet vanuit de web applicatie en de mobiele app hoeveel en welke (BHV) hulpverleners reageren op de alarmoproep en kan indien nodig opschalen. Op die manier is het mogelijk hulpverleners tijdens actieve scenario’s te informeren en bij te sturen. Alle belanghebbende die betrokken zijn bij een incident worden live geïnformeerd over de status of voortgang.

Opschalen

Bij het opschalen van een incident worden geen personen opgeroepen die al gereageerd hebben.

App Trust Center

Met het unieke App Trust Center zie je direct of alle gebruikers van de app hun telefoon juist hebben ingesteld. Zo ben je steeds verzekerd van betrouwbare alarmering.

Beschikbaarheid beheren

iTel Alert heeft diverse mogelijkheden om de beschikbaarheid van je hulpverleners en andere functionarissen te borgen.

Automatische aanwezigheidsregistratie

Gebruikers van de app melden zich automatisch aan en af. Dat doen we met Geofences: virtuele omheiningen rond een fysieke locatie. Hierdoor is het mogelijk om alleen mensen die op locatie aanwezig zijn te alarmeren.

Beschikbaarheidsmonitor met limiet

In het dashboard zie je direct of er voldoende mensen beschikbaar zijn. Het is mogelijk om een limiet van aanwezige BHV’ers aan te geven, inclusief notificatie wanneer de beschikbaarheid onder de limiet blijft.

In geval van de BHV functie is de beschikbaarheidsmonitor belangrijk om aan te tonen dat de organisatie voldoet aan de wettelijke eis van voldoende beschikbare BHV’ers.

Planningstool

Door het invoeren van dienstroosters kan men sneller alarmeren en alleen de mensen met dienst oproepen. Dit kan vanuit iTel Alert met de geïntegreerde planningstool DutyFlow. Hiermee heb je meer inzicht in je diensten en is overdragen van actieve en/of toekomstige diensten snel geregeld. 

Voor onze BHV’ers is het prettig dat zijn niet meer hoeven na te denken over het melden van hun aanwezigheid. Als een medewerker het terrein betreedt of verlaat, wordt hij of zij automatisch aan- en afgemeld via de iTel Alert app. De beveiliging en BHV-coördinator hebben altijd inzicht in het aantal BHV’ers dat aanwezig is. – ANWB

Gebruikers beheren

Binnen iTel Alert is zeer nauwkeurig in te stellen welke rollen en rechten men binnen het systeem heeft.

Gebruikersprofielen

Gebruikersprofielen richt je makkelijk in met vooraf gedefinieerde rechten. Per profiel kun je bepalen wat iemand kan zien en mag doen, bijvoorbeeld gebruikers toevoegen en alarmen starten. Hiermee is het ook mogelijk om de toegang tot persoonsgegevens te beperken en op die manier te voldoen aan de AVG.

Scenario planning

Scenario’s kunnen automatisch worden gestart op vooraf gedefinieerde momenten via een planning. Bijvoorbeeld voor oefeningen of test alarmoproepen.

Rapporteren

iTel Alert heeft diverse rapportage mogelijkheden om goed voorbereid te zijn op een incident, bij te kunnen sturen tijdens een incident en te evalueren na afloop.

Historisch overzicht beschikbaarheid

Waarborg voldoende bezetting door analyse van de historische bezetting van de functies in tijdvakken van 24 uur.

Uitgebreide rapportage mogelijkheden

iTel Alert maakt direct inzichtelijk hoe een alarm verloopt en toont de respons van mensen die zijn opgeroepen. Alle data kan eenvoudig worden geëxporteerd, bijvoorbeeld naar Excel. 

  • Automatische rapportage
    Bij een incident is het mogelijk om stakeholders automatisch een rapport te sturen.
  • Beheer rapportage
    Met de unieke Data Controle module voer je eenvoudig analyses uit om de juistheid van de ingestelde alarmen en gebruikersgegevens te controleren.
makkelijke rapportage diensten en alarmering

Koppelingen

iTel Alert kan gekoppeld worden met diverse externe soft- en hardware. 

Externe systemen

Verkort de responsetijd door alarmering direct vanuit externe hard- en software automatisch te starten. iTel Alert kan gekoppeld worden met brandmeldinstallaties,  IT-installaties, gebouwenbeheer systemen en nog veel meer. 

Secure2Go

iTel Alert heeft een bestaande koppeling met de Man-down devices en agressie knoppen van Partner Secure2Go.

Van BHV app tot crisis alarmering.
Ontdek alle toepassingen van iTel Alert!

Toepassingen

iTel Alert versus Belboom, Pager en WhatsApp groep

itel alert in vergelijk met belboom pager whatsapp groep