Crisis Management

Een crisis is een zwaar incident waarbij het functioneren van een organisatie zwaar wordt verstoord. Crisis management kent twee fases: crisis response en crisis evaluatie. iTel Alert helpt in beide gevallen. Vanaf het eerste moment door te alarmeren tot aan het eind met handige management rapportages en analyses. Met iTel Alert haal jij de beste oplossing in huis voor crisis management.

crisis management alarmeringssysteem

Voordelen iTel Alert

  Snel de juiste medewerkers alarmeren
 Beschikbaarheidsmonitor
  Benodigde documentatie en informatie meesturen met alarm
  Automatische rapportage

Fase 1: Crisis response

Bij een crisissituatie start je een alarm met de iTel Alert alarmeringsapp of via het op-maat-gemaakte Quick Start scherm. Afhankelijk van het type incident (bijvoorbeeld een grote brand of hack) start een specifiek scenario. Alle benodigde collega’s en stakeholders ontvangen een bericht, ook al staat hun telefoon in de stiltestand. In het bericht staat de informatie over het incident en welke actie wordt verwacht. Naast een pushbericht op de app kan een smsbericht en spraakbericht worden toegevoegd. Via de iTel Alert app kan  direct gecommuniceerd worden met collega’s.

Het Crisis Management Team volgt via de iTel Alert app of het dashboard welke collega’s en teams in actie komen. Wanneer extra collega’s nodig zijn, kan eenvoudig worden opgeschaald.

Tijdens het incident kunnen direct betrokkenen en de rest van de organisatie eenvoudig worden geïnformeerd over de voortgang. Goed crisis management zorgt voor een gestructureerde aanpak van een crisissituatie en verkort de oplostijd.

Fase 2: Crisis evaluatie

Via de uitgebreide rapportage functie van iTel Alert kan tijdens het incident en achteraf worden geëvalueerd. iTel Alert maakt direct inzichtelijk hoe een alarm verloopt en toont de respons van mensen die zijn opgeroepen. Alle data kan eenvoudig worden geëxporteerd, bijvoorbeeld naar Excel. Zo kan in de toekomst nog succesvoller worden gereageerd in een crisissituatie.

Dankzij iTel Alert is het mogelijk om stakeholders automatisch een rapport te sturen.

Ontdek alle functionaliteiten van iTel Alert

Functionaliteiten

Klantervaringen

Bij Huntsman in Rotterdam worden chemische grondstoffen verwerkt voor meer dan 170 eindproducten. Als BRZO-onderneming moet Huntsman voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Als er bijvoorbeeld een gaslek is, wordt vanuit de beveiligingsloge direct een alarm gestart via een op maat gemaakt startscherm. De juiste medewerkers van Huntsman worden direct op hun telefoon gealarmeerd middels ontruiming alarmering. Doordat iTel Alert is gekoppeld aan het aanwezigheidssysteem worden alleen mensen opgeroepen die op locatie aanwezig zijn. Verder heeft iTel Alert een koppeling met een windrichtingsmeter zodat hier rekening mee gehouden wordt. Op die manier zorgt iTel Alert voor meer veiligheid.

Het Rode Kruis heeft een vrijwilligersorganisatie met meer dan 40.000 leden die bij de meest uiteenlopende gebeurtenissen worden ingezet. Denk aan een dreigende overstroming, zoeken naar een vermist persoon en ondersteuning bij ontruimingen. Wanneer er bijvoorbeeld een verzorgingstehuis moet worden ontruimd, worden met iTel Alert vrijwilligers van het Rode Kruis opgeroepen middels ontruiming alarmering. iTel Alert houdt hierbij rekening met het woonadres van de vrijwilliger, zodat de dichtstbijzijnde vrijwilligers worden opgeroepen. Elke vrijwilliger krijgt na acceptatie de gegevens van een teamleider van het Rode Kruis. Via de alarmering app van iTel Alert ziet de coördinator van het Rode Kruis hoe de inzet verloopt.

Geofence van itel alert

Veel mensen zijn minder dan 40 uur per week op locatie. Een hulpverlener die niet aanwezig is, hoeft ook niet gealarmeerd te worden. Daarom registreert de iTel Alert app automatisch of je aanwezig bent. Daarnaast kunnen medewerkers via de app handmatig hun beschikbaarheid instellen. Als manager of ploegleider kun je in de app of op de aanwezigheidsmonitor altijd zien hoeveel gespecialiseerde medewerkers aanwezig zijn per locatie.

Kortom, met de alarmeringsapp van iTel Alert vervang je in één keer het aanwezigheidsbord en piepersysteem.