Ontruiming

Bij een brand of gaslek is een evacuatie al snel noodzakelijk. BHV’ers die in het gebouw aanwezig zijn dienen zo snel mogelijk te worden gealarmeerd om in actie te komen. Dankzij iTel Alert worden snel de juiste mensen gealarmeerd en kan de ontruiming op een rustige manier plaatsvinden. iTel Alert is een waterdichte webbased oplossing met een hoge attentiewaarde.

Ontruiming Evacuatie alarm app alarmering

Voordelen iTel Alert

  Waterdichte scenario’s
  App als mobiele meldkamer
  Beschikbaarheidsmonitor
  Snel opschalen mogelijk
  Koppeling mogelijk met externe installaties

Snel de juiste hulpverlener oproepen

Bij een incident start je een alarm met de iTel Alert BHV app of via een op-maat-gemaakt Quick Start scherm. Ook is het mogelijk om iTel Alert te koppelen met brandmeldsysteem of brandmeldinstallatie. Hierdoor wordt er automatisch een scenario gestart wanneer het brandalarm afgaat.

Alle aanwezige BHV’ers worden direct gealarmeerd, ook als hun telefoon in de stiltestand staat. Daarnaast kunnen (externe) belanghebbende een alarm ontvangen. In het bericht zien ontvangers wat er aan de hand is, de locatie en het handelingsperspectief. Naast een pushbericht op de app kan een sms- en spraakbericht worden toegevoegd.

Moet de ontruiming zonder paniek en chaos verlopen, dan is het ook mogelijk om iTel Alert als stil alarm te gebruiken. De beschikbare (BHV) medewerkers worden op een stille manier gealarmeerd om alle aanwezigen rustig en kalm in veiligheid te brengen.

Na een oproep laat elke BHV’er weten of hij of zij in actie komt. De BHV-coördinator kan via de iTel Alert BHV app volgen of er voldoende hulpverleners reageren. Het is ook altijd mogelijk om het incident op te schalen, waardoor nog meer BHV’ers worden opgeroepen.

Via de uitgebreide rapportagefunctie van iTel Alert kan het incident achteraf worden geëvalueerd. De rapportage kan ook automatisch verstuurd worden naar bijvoorbeeld de BHV-coördinator, ARBO inspecties, CMT of HR.

Ontdek alle functionaliteiten van iTel Alert

Functionaliteiten

Klantervaringen

Geofence van itel alert

Veel mensen zijn minder dan 40 uur per week op locatie, dat geldt ook voor BHV’ers. Een BHV’er die niet aanwezig is, hoeft ook niet gealarmeerd te worden. Daarom registreert de iTel Alert app automatisch of je aanwezig bent. Daarnaast kunnen BHV’ers via de app handmatig hun beschikbaarheid instellen. Als BHV-coördinator of ploegleider kun je in de app of op de aanwezigheidsmonitor altijd zien hoeveel BHV’ers aanwezig zijn per locatie.

Kortom, met de BHV oproep app van iTel Alert vervang je in één keer het aanwezigheidsbord en BHV-piepersysteem.