Een stil alarm tijdens een crisissituatie

Een gebouw rustig, gestructureerd en zonder enige vorm van paniek ontruimen. Dat lukt met een stil alarm en voldoende goed opgeleide medewerkers die precies weten wat ze moeten doen. Geen paniek, geen chaos, maar wel doeltreffende actie. De beschikbare BHV’ers worden op een stille manier gealarmeerd om alle aanwezigen rustig en kalm in veiligheid te brengen.

Waarom kies je voor een stil alarm?

Een belangrijke reden om voor een stil alarm te kiezen, is het voorkomen van paniek. Dit is vooral het geval in gebouwen die worden gebruikt om mensen op te vangen, te verzorgen of te verplegen. Ziekenhuizen, gehandicaptenzorg of een gevangenis zijn locaties waar vaak wordt gekozen voor een stil alarm. Paniek voorkomen is dan belangrijk. Alarmering zonder geluid helpt om direct in actie te komen en de aanwezigen snel en adequaat te begeleiden naar de aangewezen, veilige plek.

iTel Alert als stil alarm oplossing

Met de iTel Alert BHV app alarmeer je snel en eenvoudig de bedrijfshulpverlening. In het Quick Start Scherm geef je direct door wat de situatie is en waar hulp nodig is. De BHV app is handig en overzichtelijk, omdat de BHV’ers in groepen kunnen worden verdeeld. Daarnaast zie je meteen welke BHV’ers op de oproep reageren. Een pieper is niet meer nodig. De iTel Alert BHV app kan gewoon op een mobiele telefoon worden geïnstalleerd en werkt ook als de telefoon op stil staat.

Eisen en verplichtingen

Voor ontruimingsinstallaties in Nederland is er de NEN2575 norm. Deze combinatie van regels en eisen waarborgen de kwaliteit, zodat een ontruiming snel en volgens een vast patroon kan plaatsvinden. De regels hebben betrekking op de snelheid van het verspreiden van het bericht, de beschikbaarheid van het systeem, het automatisch doormelden van storingen en alarmen en de instructie van de medewerkers. Bij een gekoppelde installatie met een luidspreker moet de verstaanbaarheid in het gehele gebouw voor alle aanwezigen gewaarborgd zijn.

De voordelen van stille alarmering via iTel Alert

  Geen toeters en bellen, maar wel heel gestructureerd actief handelen;
  Je alarmeert direct de juiste mensen, namelijk de BHV’ers en andere hulpverleners;
  Activeer snel het juiste scenario;
  Zie je in één oogopslag wie er aanwezig zijn én de response op een alarm.

De BHV app werkt snel en adequaat, een mobiele telefoon is immers vrijwel altijd binnen handbereik. iTel Alert doorkoppelen aan een pieper systeem is mogelijk, al leert de praktijk dat werknemers smartphones een stuk effectiever en gemakkelijker ervaren.

Ontdekken hoe iTel Alert voor jouw bedrijf kan werken als stil alarm? Laat jouw gegevens hier achter en één van onze experts neemt contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *