iTel Alert is de nummer één in alarmeringssystemen

Voor elk incident geldt dat je snel moet handelen om de schade te beperken. Of het nu gaat om een storing die ervoor zorgt dat de productie stopt, agressie die mogelijk escaleert of een groot ongeval met veel slachtoffers. Met het iTel Alert alarmeringssysteem informeer je de juiste mensen met één druk op de knop. Simpel, snel en betrouwbaar. Zo kan er direct actie worden ondernomen en blijven de gevolgen beperkt. Met iTel Alert ben je voorbereid op elk incident en werk je kostenefficiënt.

Voordelen iTel Alert

  Snel, efficiënt en betrouwbaar collega’s alarmeren
  Via hun eigen telefoon of op hun interne nummer
  Realtime beschikbaarheidsmonitor
  Mogelijkheid om stakeholders buiten de organisatie te informeren
  Meer veiligheid tegen minimale kosten

alarmeringssyteem zorg storing bhv app

Waarom is alarmering zo belangrijk?

De beste manier om de gevolgen van een incident te beperken is om de juiste informatie zo snel mogelijk bij de juiste mensen te krijgen. Door mensen een handelingsperspectief te bieden kun je bovendien de reactie verbeteren. Goede alarmeringssystemen doen dit allebei. Concreet zorgt een alarmeringssysteem voor een betere respons bij incidenten, namelijk door:

  • Rust te creëren door uniforme informatie te verspreiden.
  • Snelheid: elke seconde die wordt gewonnen in het notificatieproces beperkt de gevolgen van het incident.
  • Het informeren van mensen over te nemen acties. Zo voorkom je verkeerd handelen.

Als het misgaat binnen een organisatie moeten de juiste mensen zo snel mogelijk aan de slag. Met iTel Alert ontvangen collega’s direct specifieke informatie over het incident zodat er snel gehandeld kan worden. Op die manier ben je goed voorbereid op elk scenario.

Hoe werkt mobiele alarmering?

In het geval van een incident, denk aan het uitbreken van een brand, start je een alarm via de iTel Alert app of een op maat gemaakt startscherm. Het noodoproepsysteem geeft automatisch de juiste informatie over het incident mee, bijvoorbeeld een brand op de tweede verdieping. iTel Alert weet welke collega’s deze informatie moeten ontvangen en stuurt een bericht naar hun mobiele telefoon. De collega’s bevestigen het alarm voor alarmering groepen en komen direct in actie. Met de rapportage functie van iTel Alert kan het incident achteraf worden geëvalueerd. De rapportage kan ook automatisch worden verstuurd naar belanghebbenden zoals de directie.

Alarmering app van iTel Alert

Binnen veel organisaties wordt gewerkt met pagers of e-mailnotificatie om collega’s op te roepen. Toch worden pagers vaak vergeten en de attentiewaarde van een e-mail is zeer laag. iTel Alert is een draadloos oproepsysteem en werkt via een app of een op maat gemaakt startscherm. Hiermee kun je zo snel mogelijk de juiste collega’s en stakeholders alarmeren en geniet je van het gemak van een mobiele app. Via de rapportage functie kun je zien wie er beschikbaar is en kun je volgen welke mensen bevestigen dat ze in actie komen. De alarmerings app maakt het mogelijk om direct contact te leggen met anderen, bijvoorbeeld om te overleggen of een grootschalig alarm nodig is. Via de app kun je ook updates over het incident versturen. Op deze manier blijft iedereen op de hoogte en zorg je ervoor dat de berichtgeving uniform blijft.

Mobiele alarmering – een complete oplossing

Iedere organisatie is uniek en daarmee ook de behoeftes. Dat vraagt om een alarmeringssysteem op maat. iTel Alert wordt volledig afgestemd op de systemen en processen binnen jouw organisatie. Het  biedt een totale oplossing voor alarmering van collega’s en stakeholders. iTel Alert kan gekoppeld worden op vrijwel elk systeem. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om automatisch een alarm te starten bij een storing van een bepaald IT-systeem. Of om iTel Alert toegang te geven tot de contactgegevens van mensen die moeten worden opgeroepen. Om te kunnen koppelen heeft iTel Alert een standaard API beschikbaar. Daarnaast realiseren we vaak specifieke koppelingen met systemen van derden zoals bijvoorbeeld brandmeldcentrales.

Ontdek alle functionaliteiten van iTel Alert

Functionaliteiten

Klantervaringen

Bij Huntsman in Rotterdam worden chemische grondstoffen verwerkt voor meer dan 170 eindproducten. Als BRZO-onderneming moet Huntsman voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Als er bijvoorbeeld een gaslek is, wordt vanuit de beveiligingsloge direct een alarm gestart via een op maat gemaakt startscherm. De juiste medewerkers van Huntsman worden direct op hun telefoon gealarmeerd middels ontruiming alarmering. Doordat iTel Alert is gekoppeld aan het aanwezigheidssysteem worden alleen mensen opgeroepen die op locatie aanwezig zijn. Verder heeft iTel Alert een koppeling met een windrichtingsmeter zodat hier rekening mee gehouden wordt. Op die manier zorgt iTel Alert voor meer veiligheid.

Het Rode Kruis heeft een vrijwilligersorganisatie met meer dan 40.000 leden die bij de meest uiteenlopende gebeurtenissen worden ingezet. Denk aan een dreigende overstroming, zoeken naar een vermist persoon en ondersteuning bij ontruimingen. Wanneer er bijvoorbeeld een verzorgingstehuis moet worden ontruimd, worden met iTel Alert vrijwilligers van het Rode Kruis opgeroepen middels ontruiming alarmering. iTel Alert houdt hierbij rekening met het woonadres van de vrijwilliger, zodat de dichtstbijzijnde vrijwilligers worden opgeroepen. Elke vrijwilliger krijgt na acceptatie de gegevens van een teamleider van het Rode Kruis. Via de alarmering app van iTel Alert ziet de coördinator van het Rode Kruis hoe de inzet verloopt.

Privacy & betrouwbaarheid

Om wat voor incident het ook gaat, je wilt altijd kunnen rekenen op een betrouwbaar en veilig alarmeringssysteem. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom staat informatiebeveiliging bij ons centraal bij het ontwikkelen en beheren van iTel Alert. Zo wordt onze informatiebeveiliging meerdere keren per jaar getoetst door onafhankelijke partijen. Ook worden jaarlijks meerdere pentests uitgevoerd, zowel in opdracht van onszelf als van onze klanten. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat iTel Alert ISO 27001 gecertificeerd is. Daar blijft het niet bij, want we streven ernaar om onze informatiebeveiliging continu te verbeteren.

De betrouwbaarheid van ons systeem is een belangrijke reden waarom ook 112 meldkamers, de Mobiele Eenheid van de politie, gemeenten en de zorg iTel Alert gebruiken. Juist deze organisaties stellen hoge eisen aan de betrouwbaarheid van hun alarmsysteem. Daarom vertrouwen zij al jaren op iTel Alert.

Onze werkwijze

Hoewel iTel Alert een zeer gebruiksvriendelijk systeem is, besteden we veel aandacht aan de implementatie van het systeem binnen jouw organisatie. Op basis van de huidige systemen en behoeftes stemmen we iTel Alert volledig af op de organisatie. Bovendien leveren we snel en zorgen we met duidelijke handleidingen en instructievideo’s dat iedereen direct aan de slag kan met de alarmeringsapp. Door middel van een interactieve training leggen we alle opties van het systeem duidelijk uit. Acceptatie door de gebruikers vinden wij namelijk heel belangrijk en dit toetsen we continu.

Na de oplevering van iTel Alert blijven we graag betrokken. Voor ons is 24/7 paraat staan geen uitzondering maar een gewoonte. Ook nemen we regelmatig contact met je op om te bespreken wat jouw ervaringen zijn met iTel Alert en hoe we het kunnen verbeteren. Zo maken we ons systeem steeds een beetje beter.

Wil je een indruk krijgen van iTel Alert?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat iTel Alert kan betekenen voor jouw organisatie? Meld je dan aan voor een gratis demo en ontdek de mogelijkheden.

Lees meer