De alarm app die je altijd hoort

Om ervoor te zorgen dat mensen een alarm niet missen, moet een alarmsignaal altijd hoorbaar zijn. Daarom heb je een alarm app nodig die je altijd hoort. Dus ook als de telefoon op stil staat. En ook als de telefoon op niet storen staat. En ook als het volume op niveau 0 staat. Voor Android kon dit al, maar voor iOS (Apple) was dat nogal een dingetje. Maar iTel Alert kan het nu!

Een alarm moet je horen De-BHV-app-die-je-altijd-hoort

Van klanten hoorden we vaak dat apps van andere bedrijven door de stiltestand hoorbaar waren. Na onderzoek bleek de realiteit altijd anders: alleen de SMS toon was bijvoorbeeld hoorbaar of de app moest actief gebruikt worden (op de voorgrond) om hoorbaar te zijn. Het lukte niemand een bericht van een app, een pushbericht, door de stiltestand heen te laten horen. En dat is een probleem voor gebruikers in de BHV, crisismanagement, zorg en andere hulpverleners.

Sinds het uitkomen van de iPhone heeft Apple de gebruiker altijd “beschermd”. Als je de telefoon op stil zette, dan was er geen app op de wereld die een hoorbaar signaal kon produceren. Nu smartphones steeds meer voor alarmering worden gebruikt, ontstaat een probleem. Want op een alarm dat je niet hoort, kun je ook niet reageren. Om dit te omzeilen kwam Apple met een oplossing: de Critical Alerts feature. Hiermee kan een gebruiker een app toestaan om berichten door de stiltestand te laten gaan.

iTel Alert: de alarm app die je altijd hoort

Toen deze feature bekend werd, is onze CTO hier meteen bovenop gedoken. Met het nodige onderzoek en een goede voorbereiding werd een aanvraag bij Apple ingediend. En toen? 9 weken van doodse stilte. Bij verzoek om een statusupdate werd ons geadviseerd om de aanvraag nogmaals in te dienen. En toen? Weer niets. Tot we na 14 weken van Apple het langverwachte bericht kregen dat wij gebruik mogen maken van de Critical Alerts feature. Daarmee kunnen we nu zeggen dat de iTel Alert app ook bij iOS écht door de stiltestand heen gaat.

Met deze toekenning van Apple behoort iTel Alert tot een select aantal applicaties dat gebruik mag maken van Critical Alerts en dus altijd hoorbaar is. Roel van Uden heeft de Critical Alerts functionaliteit in de app ingebouwd. De nieuwe, altijd hoorbare app, is vanaf begin juni beschikbaar voor alle gebruikers van de iTel Alert app.

Wil jij ook een betrouwbare BHV app? Neem dan hier contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *