BHV pieper of BHV app?

Vroeger zag je hem in elke organisatie: de BHV pieper. Bij een incident werden BHV’ers via een pieper gealarmeerd. De BHV pieper is zeer betrouwbaar en het bereik is standaard goed. Waarom lijkt de BHV pieper dan toch langzaam uit te sterven?

De belangrijkste reden voor het verdwijnen van de pieper is samen te vatten in een woord: gebruiksgemak. Veel medewerkers vinden het meedragen van een extra apparaat onhandig. Een ander nadeel is dat je op een pieper maar weinig informatie kan meesturen en aflezen. Ook is er vaak geen tweeweg communicatie beschikbaar. Dit laatste betekent dat je niet weet of er voldoende BHV’ers in actie komen. Voor een pieper installatie heb je ook een netwerk (met steunzenders) nodig. Dat vergt investeringen en onderhoud.

Vervanging van de BHV pieper

iTel Alert wordt veel ingezet ter vervanging van pieper installaties voor de BHV. Met iTel Alert worden BHV’ers op hun mobiele telefoon gealarmeerd. Dat kan via een spraakbericht, SMS of met een push-bericht. Een aanvullend voordeel is dat je als BHV’er kunt laten weten of je in actie komt. De app van iTel Alert biedt nog meer voordelen, bijvoorbeeld:

  • BHV’ers worden automatisch aan- en afgemeld
  • Via een duidelijk overzicht kun je altijd zien welke BHV’ers beschikbaar zijn
  • Een alarmering start je via de app eenvoudig vanaf elke locatie

Het grootste voordeel van het gebruik van een BHV app is dat je je mobiele telefoon overal mee naartoe neemt. De kans op een gemist alarm is daarom minimaal.

Ontruimingsalarminstallatie (NEN 2575)

In sommige situaties blijft een pieper noodzakelijk. Een voorbeeld hiervan is de NEN 2575 norm voor een ontruimingsalarminstallatie. iTel Alert kan in die situaties uitkomst bieden door zowel via de pieper installatie als via mobiele telefoons van medewerker te alarmen. Op deze manier alarmeer je een kleine groep mensen via de pieper. Overige collega’s stuur je een alarm op hun mobiele telefoon. Zo voldoe je aan de norm én wordt de effectiviteit van de alarmering vergroot.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van iTel Alert? Wij laten het graag zien tijdens een vrijblijvende demonstratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *