Een betrouwbare ontruimingsinstallatie bij uw bedrijf

Het is belangrijk dat bij een bedrijf de veiligheid van de mensen die daar werken zo goed mogelijk is geregeld. De veiligheid van mensen mag nooit in het geding komen. Bij Itelalert hebben we oplossingen voor u klaarstaan op het gebied van de veiligheid. Zo bent u bij ons onder andere aan het juiste adres voor een ontruimingsinstallatie. Hiermee zorgt u ervoor dat bij een noodsituatie iedereen veilig het pand kan verlaten. Een ontruimingsinstallatie is in principe ook in ieder gebouw verplicht. Bij Itelalert helpen we u graag met het opzetten van een dergelijke installatie.

Ontruimingsinstallatie type A

Waar bestaat een ontruimingsinstallatie allemaal uit? We zetten het even voor u op een rijtje. In essentie komt het er op neer dat er een systeem moet zijn opgesteld waarmee het voor iedereen mogelijk is om bij bijvoorbeeld brand een gebouw netjes en ordelijk te verlaten, zonder dat hier gevaarlijke situaties bij ontstaan. Het is bijvoorbeeld nodig om een duidelijke bewegwijzering richting de nooduitgang aan te geven, zodat u er zeker van bent dat iedereen deze weg kan vinden. Met het systeem van Itelalert zorgt u er daarbij ook voor dat bijvoorbeeld een BHV-er direct op de hoogte is van de situatie en dat deze hulp aan kan bieden. Een van de onderdelen van een dergelijke installatie is ook het geluid dat wordt gemaakt. Bij een ontruimingsinstallatie type A gaat het hier om een gesproken melding.

Ontruimingsinstallatie type B

Bij een ontruimingsinstallatie type B is er een ander geluid te horen. Het gaat dan om een zogenaamde ‘slow whoop’, een duidelijk geluid dat mensen duidelijk maakt dat het nodig is richting nooduitgang te gaan. We raden u aan om eens een kijkje te nemen op onze website als u meer wilt weten over hoe een ontruimingsinstallatie precies werkt en hoe wij u kunnen helpen bij het opzetten en onderhouden van een dergelijke installatie. U kunt hier natuurlijk ook altijd even contact over opnemen met ons.