Alleenwerker alarm / Man down alarmering

Wanneer je alleen werkt onder risicovolle omstandigheden is het belangrijk dat, indien nodig, er snel (BHV) hulpverleners gealarmeerd kunnen worden. De alleenwerkers-alarmering (c.q. lone worker of man down alarm) draagt bij aan de veiligheid van jouw medewerkers en zorgt voor een gedegen invulling aan de RI&E van de organisatie. iTel Alert werkt hierbij samen met Secure2Go.

alleenwerker alarm lone worker man down alarm BHV app

Voordelen iTel Alert

  Samenwerking met Secure2Go
  Gedegen RI&E invulling
  Automatisch alarm slaan bij ongeval
  Leren van rapportages

De zekerheid van hulp wanneer je het nodig hebt

De alleenwerker draagt een Secure XL apparaat op zijn of haar lichaam. Als het apparaat te lang een afwijkende beweging, kanteling of vrije val signaleert wordt de drager van het alarm met een luide toon en een vibratie gewaarschuwd. Dit is de vooralarm tijd. Binnen deze tijd kan het versturen van het alarm nog worden voorkomen. Negeert de medewerker het vooralarm, dan wordt dankzij de API-koppeling met Secure2Go automatisch een scenario in iTel Alert geactiveerd en worden de juiste hulpverleners opgeroepen.

Ongeval -> Secure XL -> Vooralarm -> iTel Alert scenario -> Oproepen

Alle benodigde collega’s en hulptroepen (BHV, beveiliging, interventieteam) worden direct gealarmeerd, ook als hun telefoon in de stiltestand staat. In het bericht zien ontvangers wat er aan de hand is en de locatie van het alarm.

Via de uitgebreide rapportage functie van iTel Alert kan het incident achteraf worden geëvalueerd. De rapportage kan ook automatisch verstuurd worden naar bijvoorbeeld HR, ARBO inspecties of directie.

Ontdek alle functionaliteiten van iTel Alert

Functionaliteiten

Geofence van itel alert

Veel mensen zijn minder dan 40 uur per week aanwezig. Een medewerker die niet aanwezig is, hoeft ook niet gealarmeerd te worden. Daarom registreert de iTel Alert app automatisch of je aanwezig bent. Daarnaast kunnen opgeroepen medewerkers via de app handmatig hun beschikbaarheid instellen. Als manager of ploegleider kun je in het dashboard of de mobiele app op de aanwezigheidsmonitor altijd zien hoeveel medewerkers aanwezig zijn per locatie.