Klantervaring – ANWB

ANWB maakt al jaren gebruik van iTel Alert voor hun BHV alarmering.

Hoe het was

Bij de ANWB werden BHV’ers standaard met pagers opgeroepen. Het grote nadeel van dit BHV-plan was dat het dragen van een extra apparaat erg onhandig was. Ook werden BHV-pagers vaak vergeten en bleven ze op het bureau liggen. Zo werd een alarm vaak niet opgemerkt door de BHV’ers. Daarbij komt dat zij via de pagers maar een zeer beperkt alarmbericht konden ontvangen.

Hoe het nu is

Daarom besloot de ANWB over te stappen op de iTel Alert BHV app. Voortaan worden BHV’ers gealarmeerd op hun eigen mobiele telefoon. In een tekstbericht zien zij direct wat er is gebeurd en de locatie van het incident. Daarnaast is het voor de BHV’ers prettig dat zijn niet meer hoeven na te denken over het melden van hun aanwezigheid. Als een medewerker het terrein betreedt of verlaat, wordt hij of zij automatisch aan- en afgemeld via de iTel Alert app. De beveiliging en BHV-coördinator hebben altijd inzicht in het aantal BHV’ers dat aanwezig is.

Brandmeldcentrale-koppeling

Bij de overstap naar een BHV alarmering app was een belangrijke eis dat deze gekoppeld kon worden aan de brandmeldcentrale. Hier kunnen alleen meldingen met een niet-digitaal signaal doorgestuurd worden. De experts van iTel Alert hebben via een slimme omvormer een betrouwbare koppeling gemaakt. Nu worden BHV’ers bij een signaal van de brandmeldcentrale automatisch gealarmeerd.